Welkom!


Sfeervol genieten in het levendige hart van Leiden bij Dende op de Nieuwe Rijn! 

U bent met uw familie, vrienden of zakelijke relaties van harte welkom op ons heerlijke terras, of in ons sfeervolle restaurant.

Onze vriendelijk en professionele bediening verzorgt voor u een betaalbare lunch, borrel of diner op basis van verse, gezonde en lekkere producten. 

Bij Dende houden we van lekker eten en van gezellig borrelen. Wat is er mooier dan wanneer dat allebei kan! Samen een heerlijke proeverij van mooie gerechtjes kiezen en genieten van een prachtige avond!

At Restaurant Dende we like good food and the joy of drinks with friends. For us prefferable combined together! Make a shared decision on your tasting platter and enjoy our great wines, the best dutch beers and most importantly your companions!Wijnen   Dende biedt naast haar verse producten een wijnkaart met spannende en betaalbare wijnen. In samenwerking met onze wijnleverancier hebben wij een uitgelezen kaart samengesteld die past bij onze streekproducten. De wijnen zijn zonder tussenhandel direct bij de boeren ingekocht en geselecteerd op hun bijzondere verhaal- en smaakkenmerken. Kom eens langs om te proeven en advies te vragen over de best passende wijnen bij uw lunch of diner!

Wijnen

Dende biedt naast haar verse producten een wijnkaart met spannende en betaalbare wijnen. In samenwerking met onze wijnleverancier hebben wij een uitgelezen kaart samengesteld die past bij onze streekproducten. De wijnen zijn zonder tussenhandel direct bij de boeren ingekocht en geselecteerd op hun bijzondere verhaal- en smaakkenmerken. Kom eens langs om te proeven en advies te vragen over de best passende wijnen bij uw lunch of diner!

Koffie   De eerste beschrijvingen van het woord “koffie” vermelden allemaal dat het zijn oorsprong heeft in Ethiopië (het oude Abessinië). Onze Gusto Blend van  Bocca  is biologisch en bestaat naast drie koffies uit Ethiopië, ook uit een Braziliaanse koffie. De verschillende koffies worden los van elkaar gebrand en vervolgens gemengd. Door de hoeveelheid aan Ethiopische koffie in de Gusto Blend is dit een fruitige en onweerstaanbare espresso in al onze koffies!

Koffie

De eerste beschrijvingen van het woord “koffie” vermelden allemaal dat het zijn oorsprong heeft in Ethiopië (het oude Abessinië). Onze Gusto Blend van Bocca is biologisch en bestaat naast drie koffies uit Ethiopië, ook uit een Braziliaanse koffie. De verschillende koffies worden los van elkaar gebrand en vervolgens gemengd. Door de hoeveelheid aan Ethiopische koffie in de Gusto Blend is dit een fruitige en onweerstaanbare espresso in al onze koffies!

Producten   Dende zoekt het dichtbij; wij werken zoveel mogelijk met lokale leveranciers waar wij onze seizoensproducten kunnen inkopen en kwaliteitseisen mee kunnen afstemmen. Het verse product staat in het middelpunt en blijft altijd herkenbaar. De lokale biologische producten worden op traditionele wijze bereid met een grote variatie in smaak en beleving. Wij bieden de mogelijkheid om aan specifieke dieetwensen tegemoet te komen (bijvoorbeeld glutenvrij). 

Producten

Dende zoekt het dichtbij; wij werken zoveel mogelijk met lokale leveranciers waar wij onze seizoensproducten kunnen inkopen en kwaliteitseisen mee kunnen afstemmen. Het verse product staat in het middelpunt en blijft altijd herkenbaar. De lokale biologische producten worden op traditionele wijze bereid met een grote variatie in smaak en beleving. Wij bieden de mogelijkheid om aan specifieke dieetwensen tegemoet te komen (bijvoorbeeld glutenvrij). 


Dende_Logo_algemeen_CMYK.png

We vertellen je graag alles over onze producten die we bij Dende hebben, we proberen lokaal te werken. We zijn altijd op zoek naar de beste regionale producten die we vertalen in onze gerechten. Ben je geïnteresseerd in meer achtergrondinformatie? Klik op de link hieronder en leer meer over al onze verhalen.


Location

History

Sinds 1600 en precies hier op deze locatie runnen Leidsche eigenaren restaurant en café. De Visbrug als eerste en lange tijd het enige kruispunt van de Nieuwe Rijn bood een perfecte locatie voor handelaars en hun goederen. Als gevolg daarvan bloeide het district snel op om het meest ijverig te worden. Naast pannenkoeken (biertaps) en wijnproeverijen, openden koffiehuizen hun deuren voor het eerst rond het jaar 1670, die na 1800 alleen nog drank mochten serveren. In die tijd ontsproten de allereerste restaurants. Waar reizigers eeuwenlang en gedwongen om te nestelen in een herberg voor hun eten en dribbel van de dag, de lokale bevolking ook verplaatst naar het nieuwe fenomeen "uit eten gaan"

Hartje Leiden


Vanaf Dende ligt het oude centrum aan uw voeten. Via deze link ontvouwt zich een kaart en agenda van "Hartje Leiden", waardoor je een goede indruk krijgt van wat er aan de Rijn gebeurt. De kleine maar fijnere winkels wonen vooral in dit sprookjesachtige deel van de stad. Kunstgalerijen, platenzaken, modewinkels, interieurwinkels, boekhandelaren, antiekwinkels en natuurlijk onze markt als standaarddrager staan samen garant voor een aantrekkelijk bezoek aan deze prachtige stad.

Hartje Leiden.png