Onze verhalen

Bij restaurant Dende staat kwaliteit, herkomst en kennis van onze producten hoog in het vaandel. Hier kunt u lezen met welke producenten wij werken, waarom we dat doen

 
 
BOCCA.jpeg

Bocca Coffee


Bij Dende zijn we zeer trots op onze biologisch geteelde koffie van Bocca, die de eerste speciale koffiebranders in Nederland waren om het hele proces van boon tot kopje te beheren: van sourcing tot braden, van verpakking tot serveren. Het brandproces vindt plaats in Dronten, waar ze meer dan 15 jaar toewijding hebben opgebouwd om de perfecte combinatie van snoep en zuren in balans te brengen. Omdat Bocca rechtstreeks handelt met de telers zelf, slaagden ze er in de loop der jaren in om relaties op te bouwen met de telers en families. Net als Bocca zijn we 100% toegewijd aan hun welzijn.


Numi Organic Tea

Het levenswerk van Ahmed & Reem, broer en zus met een grote passie voor mensen en nieuwe ervaringen. Het Numi-team reist de wereld over naar landen waar koffie wordt verwerkt om rechtstreeks bij de telers te kopen. Ze zijn altijd op zoek naar seizoensgebonden ingrediënten die de 100% echte biologische thee complimenteren. De thee is gemaakt van hele theeblaadjes zonder het gebruik van een theepoeder, echte thee, echt fruit. Met 8 verschillende smaken in hun thee zijn we trots op een brede selectie van deze fairtrade, biologische thee bij Dende.


STOOV.png

Stoov

We houden van de ochtendzon, het geluid van regen op een donkere herfstdag. Wanneer de zon nog steeds schijnt, maar de temperatuur daalt. We hebben besloten om een oplossing voor dit probleem te regelen. Met Stoov verwarm je jezelf maar niet de planeet. Bouw voort uit recyclebare materialen en werk samen met lokale sociale workshops in onze toekomst. Met het gebruik van verwarmingskussens lossen we de klimaatproblemen niet op. Maar het helpt wel een beetje. Het kost maar een graad minder van de thermostaat om 7% van uw totale energieverbruik te besparen. We zijn trots om je warm te houden terwijl we aan de toekomstige generatie denken.