Onze verhalen

Bij restaurant Dende staat kwaliteit, herkomst en kennis van onze producten hoog in het vaandel. Hier kunt u lezen met welke producenten wij werken, waarom we dat doen


Logo-vrouwtje-bocca.jpg

Bocca Coffee


Bij Dende zijn we zeer trots op onze biologisch geteelde koffie van Bocca, die de eerste speciale koffiebranders in Nederland waren om het hele proces van boon tot kopje te beheren: van sourcing tot braden, van verpakking tot serveren. Het brandproces vindt plaats in Dronten, waar ze meer dan 15 jaar toewijding hebben opgebouwd om de perfecte combinatie van snoep en zuren in balans te brengen. Omdat Bocca rechtstreeks handelt met de telers zelf, slaagden ze er in de loop der jaren in om relaties op te bouwen met de telers en families. Net als Bocca zijn we 100% toegewijd aan hun welzijn.


Numi Organic Tea

Het levenswerk van Ahmed & Reem, broer en zus met een grote passie voor mensen en nieuwe ervaringen. Het Numi-team reist de wereld over naar landen waar koffie wordt verwerkt om rechtstreeks bij de telers te kopen. Ze zijn altijd op zoek naar seizoensgebonden ingrediënten die de 100% echte biologische thee complimenteren. De thee is gemaakt van hele theeblaadjes zonder het gebruik van een theepoeder, echte thee, echt fruit. Met 8 verschillende smaken in hun thee zijn we trots op een brede selectie van deze fairtrade, biologische thee bij Dende.


STOOV.png

Stoov

We houden van de ochtendzon, het geluid van regen op een donkere herfstdag. Wanneer de zon nog steeds schijnt, maar de temperatuur daalt. We hebben besloten om een oplossing voor dit probleem te regelen. Met Stoov verwarm je jezelf maar niet de planeet. Bouw voort uit recyclebare materialen en werk samen met lokale sociale workshops in onze toekomst. Met het gebruik van verwarmingskussens lossen we de klimaatproblemen niet op. Maar het helpt wel een beetje. Het kost maar een graad minder van de thermostaat om 7% van uw totale energieverbruik te besparen. We zijn trots om je warm te houden terwijl we aan de toekomstige generatie denken.


IMG_3488.JPG

Begin jaren ’90 is het tijd om het concept “Zandbergen Slagerijen” in een nieuw jasje te steken. De naam “Witte Prijzen Slagerij” komt tot stand, met een geheel nieuw concept. De filialen worden verbouwd, of verplaatsen opnieuw van locatie.

Het Distributiecentrum en Groothandel aan de “Zoeterwoudseweg” wordt eveneens te klein. In 1999 betrekt René Zandbergen het nieuw gebouwde pand op industrieterrein “Roomburg” te Leiden, dat maar liefst vijf keer zo groot is als het vorige.

Tot op de dag van vandaag, staan onze ambachtelijke slagers nog steeds voor u klaar in één van de zes “Witte Prijzen Slagerijen”. Om u dagelijks te voorzien van overheerlijke, dagverse kwaliteitsproducten.

Bij restaurant Dende nemen wij verschillende producten af van Zandbergen en weten ook van alles precies waar het vandaan komt.

Neem onze runderen, die grazen in Zuid-Amerika, die bekend staan om hun ongerepte papa’s waar de runderen de absolute vrijheid hebben om in rust op te groeien.

Naast de ruimte die ze hebben is het allemaal grasgevoerd rundvlees van runderen die in natuurgebieden grazen.

Ze groeien natuurlijk op en eten 100% gras dankzij het gunstige klimaat het hele jaar door, daarnaast krijgen geen krachtvoer zoals graan en geen maïs met toevoegingen.

Hierdoor is het vlees van nature gezonder, duurzaam en veel diervriendelijker.

Zandbergen

In Leiden, op de Morsweg begint Jo Zandbergen in de crisisjaren een eigen slagerij waarmee hij -zo zal later blijken- de basis legt voor een waar vleesimperium.

Al zijn zonen belandden eveneens in het slagersvak. De oudste zoon Jan Zandbergen, kocht in 1954 een pand op de Steenstraat in Leiden, en begon daar zijn “Zandbergen Slagerij”. Van zijn vader Jo kreeg hij één koe en twee varkens mee.

Naast de uitbreidingen op het gebied van eigen slagerijen, vestigt Jan Zandbergen in

1978 een distributiecentrum op het industrieterrein ‘Grote Polder’ te Zoeterwoude.

Zandbergen blijft groeien. In 1986 is het pand op de “Grote Polder” dan ook te klein, en moet er uitgeweken worden naar een nieuw pand op de Zoeterwoudseweg in Leiden.

IMG_3496.JPG

OMA_BOB.png

Oma Bob

Oma Bob staat bekend om zijn smaak. Waar grotere fabrikanten steeds meer op massaproductie zitten is Oma Bob een bedrijf waar ambacht en smaak hoog in het vaandel staan. Wij maken onze snacks op dezelfde manier als vroeger.

De bouillon voor de ragout van de croquetten en bitterballen wordt bijvoorbeeld nog steeds getrokken uit een met de grootste zorg samengestelde kruidenbuil. De kruidenbuil is vandaag de dag natuurlijk alleen wat groter dan de kruidenbuil zoals Oma Bob die vroeger voor haar zondagse garnalencroquetten gebruikte.

Voor de snacks van Oma Bobs worden altijd de beste verse ingrediënten gebruikt. Of het nu gaat om het vlees, of om de kruiden en groenten die wij gebruiken voor de samenstelling van onze kruidenbuilen waarmee wij de heerlijke bouillon trekken voor het maken van de ragout van onze croquetten en bitterballen.

Een basisprincipe dat terugvoert naar de manier waarop Oma Bob, de oma van de oprichter Jurgen Ottenhoff, haar beroemde garnalencroquetten maakte. Zij nam alleen genoegen met de beste verse ingrediënten. Vandaar dat wij voor het bereiden van bijvoorbeeld onze garnalencroquetten, net als oma Bob, uitsluitend Hollandse garnalen inkopen bij de lokale vishandel.

Dankzij de traditionele bereiding met de liefde van Oma Bobs, zijn wij er zeker van dat we u alleen het beste serveren.


Seafood Centre

Onze vis komt allemaal bij Seafood Centre in Scheveningen vandaan. Vers gevangen uit de zee, geprepareerd in onze keukens en zo op uw bord. Of het nou de zalm uit de Noorse of Schotse wateren is, de mosselen uit de Zeeuw of de sliptong uit de Noordzee, ze hebben 1 ding gemeen: kwaliteit.

Alle andere producten worden rechtstreeks bij de bron gekocht en verwerkt door de eigen specialisten die Seafood Centre in huis heeft.

Duurzaamheid, een begrip dat ze bij Seafood Centre heel serieus nemen. Om dat te realiseren moeten ze zorgvuldig omgaan met al het moois wat de natuur ons biedt. Als een vissoort aan het kuit schieten is, dan verkopen ze hem liever niet. Of als een bepaalde soort overbevist is, raden ze liever een alternatief aan. Op die manier geven we de natuur de kans om zich te herstellen en zo een balans te creëren. Een balans waardoor ook toekomstige generaties kunnen blijven genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft.

Visgroothandel-Seafood-Centre-Over.jpg

Stam_Agri.jpeg

Stamagri, aardappelen & meer

In de kop van Noord-Holland, in Callantsoog zit Stamagri. Een boerenbedrijf wat zich uitsluitend richt op passie, kwaliteit en duurzaamheid. Het begint met een goed geteelde aardappel waardoor ze een smakelijk product kunnen bieden.

Naast de teelt is duurzaamheid erg belangrijk bij Stamagri, na het rooien van de aardappelen worden deze zo snel mogelijk gedroogd door middel van natuurlijke ventilatie. Dit doen ze door de aardappelen in rijen te zetten in een trekschuur, de deuren gaan aan twee kanten open zodat de aardappelen door de wind gedroogd worden. 

Voor de verwerking van de aardappelen waaronder het sorteren, schillen, snijden, verpakken en koelen hebben ze veel electriciteit nodig. In 2013 hebben ze daarom 40 zonnepanelen op het dak geplaatst. Met deze panelen wordt grotendeels in de eigen electriciteit voorzien. Hiermee draagt Stamagri ook mee aan een beter milieu.